);

Wordt wakker Nederland. De nood is hoog.

Geschreven 29 april 2014

J.B. Guetta

Ik moet bijna huilen om het artikel “Ons imago als kerk ligt volledig aan flarden” gepubliceerd door het CIP op 29-4-2014. De afgelopen dagen is de kerk veel in het nieuws geweest. Maar niet met goed nieuws. Niet met nieuws die de naam van Jezus groot maakt. Juist andersom. Het imago van de kerk in Nederland is nog nooit zo laag geweest. Eerst dacht ik, Wie ben ik als nieuwe gelovige om hier wat van de zeggen? Een instituut dat al eeuwen bestaat, en ik als nieuweling kom maar binnen en begin te spreken. Maar hoe kan ik stil zitten terwijl de naam van mijn meester steeds meer omlaag wordt gehaald? Als nieuwe gelovige doet dit mij veel verdriet. Na alles wat ik heb meegemaakt het afgelopen jaar weet ik hoe echt het allemaal is. Ik ben een archeoloog en wetenschapper, die afgelopen jaar een ervaring heeft gehad met de duisternis en met het licht en daardoor ben ik “Plotseling” heel gelovig geworden in Jezus, de Messias. Ik weet dat het juist onze opdracht is om z’n naam omhoog te halen. Zijn naam is heel belangrijk. Nu realiseer ik me opeens dat ik binnenkom bij een instituut dat op instorten staat, dat wordt geplaagd door verdeeldheid en hypocrisie, een instituut die lijkt te zijn vergeten waar het om gaat. Ik moet spreken.

Ik begrijp het wel… mensen zijn het vertrouwen in de kerk kwijt geraakt. Tot vorige jaar dacht ik er ook zo over. Ik walgde van alle verhalen van hypocrisie. Omdat de mens zelf de kerk heeft misbruikt voor zijn eigen wil. Als echte farizeeën stonden ze op de eerste rij, en ondertussen werden de kinderen misbruikt. Het is te walgelijk voor woorden. Alleen God mag weten wat er gebeurt met mensen die Zijn naam zo misbruiken. De kerk is ook zijn echte spiritualiteit verloren terwijl deze generatie juist spiritualiteit zoekt. Die vinden ze niet in vastgeroeste rituelen en stoffige banken. Mensen zoeken naar een echte ervaring met God. Nederlanders willen niet dat hun geloof geregeerd woord door mensen die macht misbruiken. Nederlanders willen een echte ervaring met God en echte spiritualiteit voelen.

Het ergste is… in het artikel stond dat de kerk zelf niet meer in hun eigen principes gelooft… het duister, is alleen maar een soort algemeen kwaad en de duivel is zelfs niet meer aanwezig. Geen wonder dat de kerk steeds meer mensen verliest, als het zelf zo aan de leer van Jezus twijfelt. Je kan de leer niet ombuigen om “modern te zijn”. Je moet gewoon de waarheid vertellen op het niveau van mensen van deze tijd. De duisternis bestaat wel… Gelukkig zijn er veel jongere die wel weten wat er aan de hand is. De duivel en zijn handlangers zijn heel echt en ze zijn druk bezig in ons land. Veel christenen vinden dit gesprek “te eng”. Ze willen liever ontkennen, en net doen alsof het niet bestaat, zodat ze heerlijk in hun materiële wereld kunnen leven. Angst voor het paranormale is binnengeslopen, en de echte werking van de Heilige Geest zijn ze al lang vergeten. Maar hoe kan de Heilige Geest dan werken? God is geest…. (Johannes 4:24). God is de oppermachtige geest (Lord of the spirits).. dat is super paranormaal. Hij regeert alles.

Lieve mensen, als wetenschapper en archeoloog… kan ik je een ding echt zeggen. Er is een wereld om ons heen die je niet ziet. En daar bestaat de duisternis en het licht. Het licht is Jezus. We kunnen niet doen als of het niet bestaat. Dat is echt heel gevaarlijk! Dat is naïeve. Dat is precies wat de duisternis wil… De tijd is veranderd. Want veel mensen hebben juist nu de spiritualiteit van God nodig. Veel mensen zijn op zoek. Dat is al een tijd bezig. Al die mensen die de kerk is verloren zoeken nu in de new age, kabbalah, wicca enzovoort…. en worden regelrecht vastgezet door de duisternis! Hallo? Waar zijn we mee bezig?

Mensen nemen niet meer zo maar dingen aan. Mensen zijn slim en hebben dankzij internet veel kennis, en dat maakt ook veel twijfel. Deze generatie is juist op zoek naar meer spiritualiteit. Waarom is er een comeback van jongere die in de duivel geloven? Niet omdat er een sociale verandering is tussen mensen… maar omdat het donker heel druk bezig is en God is onze ogen aan het openen is. Maar daarvoor moet de kerk eerst realiseren… dat God heel spiritueel is. God is spirit…. Dat kan je niet weghalen. Jezus is gekomen om het duister te overwinnen en het duister is juist heel hard bezig in Nederland! De basis van het Christendom is onze bevrijding van donkere machten. Anders waarom is Jezus dan gekomen?

Wees niet bang voor spiritualiteit! Als de meester van alle geesten voor je is, wat maakt het uit wie er tegen je is? We leven in een wereld waar we steeds meer spirituele dingen zien en meemaken. De tijd van de rituelen in de kerkbanken is voorbij….. het is tijd om de echte kracht van God te voelen. Je hoeft niet bang te zijn voor spiritualiteit als je weet wie je bent in Christus. Hij heeft ons alle macht gegeven.

Terwijl de kerk slaapt, en zich druk maakt over wel of niet snoep eten in de lege banken, neemt de kracht van de duisternis toe, en pakt hij ieder die in twijfel wegrent. Een gevaarlijke situatie. Christenen wordt wakker… sla uw handen in een, bid voor elkaar en voor de kracht van de Heilige Geest. Stop met slapen tussen onze materiële spullen. In Nederland houden we van zekerheid. Alles is veilig. We hebben overal een verzekering voor. Maar die zekerheid is allang weg, dit valt niet te verzekeren…behalve door het bloed van Jezus, die voor ons is gestorven, en de duisternis heeft overwonnen. Nederland…land van zekerheid… dacht het niet. Onze eigen hypocrisie heeft er voor geleid dat mensen Jezus niet meer vertrouwen. Ze denken dat hij een verhaaltje is uit de oudheid, verzonnen door een macht liefhebbende kerk. Ze weten niet meer… dat de zoon van God nu nog steeds leeft!

Terwijl ik lees, zie ik ook dat het mensen meer gaat om hun eigen imago in de kerk, dan om de imago van Jezus in de maatschappij of om de maatschappij op zich. “Ons imago”. Het gaat niet om “Ons imago!”’ het gaat om “Zijn imago” wij zijn ZIJN ambassadeurs….

Wordt wakker Nederland. Laat de liefde zien ipv alleen je eigen hachje te redden. Laat zien wie Jezus is. Wij zijn Zijn ambassadeurs. Wees volkomen betrouwbaar… zoals Hij en laat aan deze generatie zien dat God echt is.

De nood is hoog. Nederland wordt wakker!