);

De Diamant

EEN REIS, EEN ZOEKTOCHT, 

EEN SCHAT VERBORGEN IN EEN VERHAAL

IMG_8305

Het nieuwe TV programma DE DIAMANT neemt je mee op een avontuur. Opgravingen van duizenden jaren geleden vertellen ons veel over de geschiedenis. Je gaat geheimen ontdekken, niet alleen over het verleden maar ook over het heden. De Diamant is een serie waarin drie nieuwsgierige tieners op onderzoek uitgaan. De oude wijze diamantslijper en een archeologe helpen hen erbij. Ga samen met ons mee op een avontuur en leer vanuit de Bijbel en het land van de Bijbel over het leven van hier en nu. Deze leerzame en schitterende serie zal kinderen doen verwonderen.

Binnenkort te zien op Family 7!

Bekijk de Trailer:

Dit programma wil kinderen laten zien dat het land uit de Bijbelverhalen nu nog bestaat. Het programma zal kinderen nieuwe impulsen geven doordat er herkenning zal zijn van de Bijbelse tijd in relatie tot het hier en nu. Het zal hen de schatten van de Joodse geloofswortels laten ontdekken doordat ze zelf lopen op paden waar de Bijbelse verhalen zich afspeelden.

dediamant1

De geschiedenis van de Bijbel en het heden zijn onderdeel van een groter plan. De God van Abraham, Isaak en Jakob is dezelfde God als de God van Emma, Sophie en Daan. Deze God spreekt in het eerste Testament (de Tenach), in het tweede Testament en in onze tijd.

IMG_8242

In het nieuwe kinderprogramma is alles erop gericht om kinderen en jonge tieners dicht bij het Bijbelse verhaal te laten komen. Verbeelding en werkelijkheid zullen elkaar raken. Een rabbijn zei eens:

‘De Tenach is net als een diamant met haar vele facetten. Er valt altijd en steeds weer een nieuwe ontdekking te doen’.

dediamant3

IMG_8227 IMG_8228

Om deze slogan (en de gehele Bijbel) zal het programma draaien. Kinderen worden letterlijk en figuurlijk meegenomen op expeditie met archeologe Jennifer Guetta. Per aflevering onthult zij dimensies vanuit het eerste (Oude) Testament en het tweede (Nieuwe) Testament.

IMG_8309 IMG_8308 IMG_8307IMG_8231

Het programma zal worden uitgezonden op Family 7 in de winter/voorjaar van 2019.

Voor meer informatie ga naar Family 7.

Om het programma te maken zijn we geheel afhankelijk van giften. Wilt u deze productie steunen? Dat kan gemakkelijk via iDeal. Of uw gift kan worden overgemaakt naar IBAN NL47 RABO 0394 0225 21 t.n.v. Stichting Evangelical Televion Europe te Apeldoorn o.v.v. De Diamant Uw gift is aftrekbaar voor de belasting. Alvast hartelijk dank!