);

Mini workshop archeologie & avontuur

mini workshopKom naar de mini-workshop schat zoeken, mysteries ontrafelen, raadsels oplossen en geheimen onthullen! Archeologe en kinderboekenschrijfster Jennifer Peersmann vertelt in deze workshop over de achtergronden van haar boeken en laat kinderen op een speelse manier kennis maken met archeologie. Op een unieke manier worden kinderen enthousiast gemaakt voor geschiedenis en lezen.

Jennifer komt uw klas, boekhandel of bibliotheek binnen, als een archeologe die net van een opgraving afkomt. Ze heeft een schatkist bij zich met gereedschap, echte archeologische vondsten uit het oude Israël en spannende dingen uit de oudheid. In de schatkist zitten ook scherven van oude potten, vuurstenen werktuigen, olielampjes, een echte ramshoorn, archeologische werktuigen en nog veel meer geheimzinnigs. Sommige voorwerpen zijn meer dan 2000 jaar oud.

Mini-workshop Libris KarssenMini-workshop boekhandel Libris Venstra, Amstelveen
RamshoornBlazen op de ramshoorn
Libris Venstra AmstelveenZoektocht naar de schat
Libris Venstra AmstelveenBoekhandel Libris Karssen, Woerden

Voor scholen, boekhandels en bibliotheken

De kinderen mogen iets uitzoeken en dat op hun onderzoeksblad natekenen en beschrijven. Zo leren ze zelf hoe het is om een echte archeoloog te zijn en om dingen te onderzoeken. Daarna zal Jennifer de voorwerpen bespreken en uitleggen wat echt oud is en wat niet. Wat is aardewerk precies? Wat is vuursteen? Hoe oud is het? Waar is het van gemaakt? Wat kunnen we leren over de mensen van vroeger?

Als er nog tijd over is zal er een stukje voorgelezen worden uit een van haar boeken en mogen de kinderen blazen op een lange gedraaide ramshoorn. Dit ziet er makkelijk uit maar het is een hele prestatie als dit lukt!

Mini-workshop Libris KarssenIndiana Jones in de klas, Bodegraven
RamshoornScherven uit de oudheid tekenen
Basisschool Molenwiek WoerdenWorkshop in Basisschool De Molenwiek, Woerden

Praktisch

Tijd: ongeveer 20-30 minuten. Deze mini-workshop kan ook gecombineerd worden met de Archeologie & avontuur presentatie of als een langere workshop van een uur.
Leeftijd: 7 tot 11 jaar, groep 4 tot 8.
Aantal: 6-35 kinderen. Bij grotere groepen worden de kinderen naar voren gehaald.
Ruimte: minimum 2 x 2m, afhankelijk van de hoeveelheid mensen die u verwacht. Een plek waar de kinderen kunnen zitten en een tafel is wel handig, maar het kan ook tussen de boeken.

Voor tarieven en mogelijkheden klik hier »

Mini workshop