);

Pesach vieren, Maar Hoe?

Wil je met jouw gemeente, studiegroep, kring of familie samen Pesach vieren maar weten jullie niet wat jullie moeten doen? Dan kom ik je graag helpen voorbereiden met een instructieavond voor leiders.

Pesach is een van de belangrijkste bijbelse feesten en wordt zowel in het Oude Testament als in alle evangeliën besproken. Op de avond van Pesach wordt er een lange avondmaal gehouden “de Seder” waarin het verhaal van de verlossing en redding van de mens wordt verteld aan de hand van allerlei verschillende soorten eten, en gebruiken en verhalen. Het is het verlossingsverhaal van heel de mensheid verteld via de verhalen van Noah, van de Exodus uit Egypte, en ook van de Messias Jezus, die op Pesach is gestorven en redding heeft gegeven voor iedereen in de wereld. Steeds meer Christenen gaan de betekenis van dit prachtige bijbelse feest ontdekken, maar weten niet precies wat de avond in houdt. Hoe kan je het vieren en de focus houden op de Messias Jezus? Niet op een wettische manier, maar juist als vervulling van de Messias Jezus, zoals hij het heeft bedoeld?

Wat doen we op deze instructieavond?

Deze avond is voor leiders, kleine groepen of andere die een Pesachmaal willen houden in hun gemeente en willen weten hoe ze het organiseren en wat ze kunnen doen. In 2015 heb ik de grootste Pesachmaal ooit in Nederland georganiseerd voor 400 mensen, samen met Messias belijdende joden en christenen. Het was een hele bijzondere avond en we hebben veel geleerd. Graag kom ik mijn ervaring daarmee met U delen en tegelijkertijd uitleggen hoe u ook een Pesachmaal kunt houden. Voor meer informatie over Pesach 2015 kunt u kijken op www.pesach-nederland.nl en klik HIER voor foto’s.

IMG_3164 IMG_3058

In deze instructieavond gaan we oefenen voor Pesach met een kleine of grote groep. We gaan de hele avond 1 x doornemen. Hoe doe je dat zo’n diner in elkaar zetten? Welke spullen heb je nodig? Welke liederen passen erbij? Welke verhalen? Bijvoorbeeld: Op deze avond drinken we 4 bekers zijn, maar welke beker heeft Jezus gedronken? Samen nemen we de hele avond door, niet op een wettische manier, maar in alle vrijheid van de vervulling van Messias en de Heilige Geest. Elk onderdeel wordt uitgelegd en ik neem alle attributen en etenswaren mee zodat u dit makkelijk met uw gemeente kan doen.

Een prachtige voorbereiding op de echte avond zodat u een mooie avond kan maken met uw gemeente of groep.

IMG_3161IMG_3185