);

Getuigenis Nederlands

Jennifer Guetta-Peersmann is geboren in Den Haag en heeft tijdens haar jeugd acht jaar in Amerika gewoond. Haar ouders zijn gescheiden en ze is opgegroeid tussen een atheïstisch gezin en een christelijk gezin. In haar tienertijd heeft ze op de Bijbelschool “Christ for the Nations” gewoond in Dallas, Texas en daar heeft ze Jezus voor het eerst leren kennen. Later is ze teruggekeerd naar Nederland en woonde ook in Israël. Ze was al jong geboeid door geschiedenis, Israël en de Bijbel. Tijdens haar studie Bijbelse Archeologie aan de Universiteit van Leiden is ze op zoek gegaan naar de wetenschappelijke oorsprong van de Bijbel. Langzaam vervaagde haar geloof. Jezus werd slechts een historisch persoon die door de mens tot God werd verklaard. Maar ze geloofde nog wel in God en zijn speciale relatie met Israël. In Israël werkte jennifer op de mooiste plekken: Megiddo, Ashkelon en in de stad van David: Jeruzalem. Tien jaar bestudeerde ze de Bijbel vanuit wetenschappelijk historisch oogpunt en werkte ze voor Professor Israel Finkelstein, die het boek heeft geschreven: “De Bijbel op z’n kop.” Hierin wordt gezegd dat de Bijbel slechts een politieke tekst is die geschreven is door een groep priesters in de 7de eeuw v.c.

Jennifer als archeoloog Jennifer Megiddo 2

Jennifer voelde altijd al verbonden met het volk Israël, werd vooral aangetrokken door de heiligheid van God en heeft, na zeven jaar studie, in 2002 het Jodendom aangenomen. Haar onderzoek in de archeologie ging vooral over de reformatie van Koning Josias, de locatie van de Tempel van Salomo, de locatie van de Ark des Verbonds, de oorsprong van de levensboom, en de relatie met “het vrouwelijke gedeelte van God”. Via deze archeologische route, verschillende mystieke joodse tradities en vrienden in de New Age is ze geïnteresseerd geraakt in de kabbala en zocht daar naar de geestelijke kant van God. Daar werd ze geconfronteerd met de onzichtbare wereld en heeft ze de geestelijke wereld van dichtbij meegemaakt. Maar in het midden van haar duisternis was er iemand die haar hielp, iemand die ze al lang was vergeten, iemand waarvan ze dacht dat hij niet bestond; maar die haar niet was vergeten. Hij openbaarde zich in dromen en visioenen en zei: “Volg Mij” en dat deed ze. Na deze openbaring is ze veel onderzoek gaan doen naar Jezus als de levende Messias en begon de Bijbel echt tot leven te komen. Op wonderbaarlijke wijze mocht ze daarna 3 keer haar getuigenis vertellen op de televisie in Nederland, op de radio en in verschillende bladen. Jennifer spreekt voor grote en kleine groepen en vertelt graag wat zij heeft ervaren ter ere van haar redder Yeshua, de Messias van Israël.

Jennifer’s verhaal op TV en Radio

nederland zingt jennifer en arie cafe tinto jennifer

Als God iets goed doet vertel het aan de wereld! Zodat de hele wereld kan zien dat hij leeft en goede dingen doet. 

Wil jij ook getuigen van de goede dingen die God heeft gedaan? Schrijf een 250 woord beschrijving en stuur het naar me toe via het contactformulier. Misschien zet ik het wel op de Planthope getuigenis pagina!

Maak zijn daden groot!