);

Wie ben ik?

Mijn naam is Jennifer Peersmann. Ik ben archeoloog en kinderboekenschrijfster. Hoe ik dat ben geworden? Door mijn dromen te volgen en niet op te geven. Het is echt waar wat ze zeggen, als je erin gelooft is alles mogelijk.

Jennifer archeoloog

Wereldreizigers, koeien en cowboys

Toen ik een kind was, hield ik van spannende dingen ontdekken. Dat deed ik in mijn eigen buurt in Den Haag, waar ik zelfs in het poortje naast mijn huis bijzondere dingen heb opgegraven. Ook schreef ik graag verhalen. Toen ik negen was, verhuisde ik naar Amerika waar ik een jaar lang rondreisde in een klein, oranje camperbusje. Samen met mijn moeder, stiefvader, broer, drie katten en een hond reden we door heel Amerika en Mexico. Uiteindelijk kwamen we terecht op een boerderij in het noorden van Amerika. Tussen de koeien! Daar ging ik naar een Amerikaanse school. Ik moest erg wennen aan het Engels, maar na een tijdje lukte het en maakte ik ook goede vrienden. Twee jaar later zijn we weer verhuisd. Dit keer naar Dallas (Texas) in het zuiden van Amerika, waar cowboys woonden!

Wat wilde ik worden?

Toen ik zeventien was, verhuisde ik terug naar Nederland en maakte ik mijn school af. Ik wilde tekeningen maken voor kinderboeken of archeoloog worden. Beide beroepen leken me erg moeilijk. Maar mijn vader en mijn stiefvader zeiden tegen mij dat als je je dromen volgt, je iets moois kan maken van je leven. Dus koos ik voor wat ik dacht dat het allerleukste was: archeologie. Op de universiteit van Leiden leerde ik van alles over vroeger. Daar kun je studies volgen over de archeologie van de Indianen, de Egyptenaren en de Romeinen. Ook kan je daar leren over de archeologie van Israël en natuurlijk de archeologie van Nederland. Ik koos voor de archeologie van Israël, omdat ik meer wilde weten over hoe mensen leefde in de bijbelse tijd.

JenniferDuistere grotten en mysterieuze ontdekkingen

Al snel ging ik al naar allerlei opgravingen. Eerst om te oefenen natuurlijk en daarna als archeoloog. Ik werkte in grotten in het zuiden van Israël waar we elke dag geheime gangen en duistere tunnels ontdekten! Dat was best gevaarlijk want we kwamen vaak slangen en schorpioenen tegen. Maar gelukkig is er nooit wat gebeurd. Het langst heb ik gewerkt op Megiddo, een oude stad in Israël. Daar hebben we een oude tempel gevonden en veel mysterieuze dingen van vroeger. Ik heb ook in Jordanië gewerkt en geholpen bij de opgravingen in Jeruzalem. Als je meer wilt weten over deze opgravingen ga dan naar: Mijn opgravingen. Na mijn studie heb ik drie jaar in Israël gewoond, waar ik veel avonturen heb beleefd en veel heb geleerd. Want als archeoloog is er altijd veel te leren en te onderzoeken en je moet natuurlijk altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontdekkingen.

Terug naar Nederland

Mijn tijd in Israël was erg spannend. Ik wilde graag mijn avonturen delen met vrienden en familie in Nederland en Amerika. Daarom schreef ik verhalen over kinderen die leefden in de gebouwen die ik had gevonden. In 2000 ben ik teruggekomen naar Nederland. Ik werkte zes jaar bij een belangrijke centrum dat Israel helpt. Heel anders dan al die spannende belevenissen, maar het was een geweldige tijd. Ik werd verliefd op mijn man en kreeg een dochter. Ik gaf les over de archeologie van Israël aan volwassenen en op middelbare scholen. Dan kon ik tenminste mijn verhalen delen met anderen!

Dromen durven waarmaken

Intussen wilde ik mijn dromen niet opgeven. Ik wilde nog steeds verhalen schrijven, het liefst over alle spannende avonturen die ik had beleefd in Israël. Dus ging ik naar een schrijversschool. Tijdens de lessen begon ik met het schrijven van De schat van Sion. Ik hoop dat ik jullie mee kan laten genieten van de avonturen in Israël. Dat jullie vanuit je lekkere stoel kunnen beleven hoe het is om in het Oude Israël rond te lopen, dat de Bijbel tot leven komt. En vergeet nooit dat je dromen dichterbij zijn dan je denkt! Je moet alleen de juiste manier vinden om ze waar te maken en dat dan durven doen.